perjantai 25. tammikuuta 2013

Tarua vai totta

Tässä olisi kuvapari jonka tein koulussa tarua  vai totta kurssilla. Aiheena oli kreikan ja rooman mytologia. Tehtävään piti valita jokin jumala tai muu taruolento ja kuvata sitten siitä kuvia. Itse valitsin Persefoneen, joka siepataan manalaan. 

Taustaa aiheesta:
Persefone oli kreikkalaisessa mytologiassa kuolleiden valtakunnan valtiatar sekä Demeterin (maan, viljan ja hedelmien jumalattaren) tytär.  Persefonea sanotaan kauniiksi, nuoreksi naiseksi, jota kaikki rakastivat.
Mytologian mukaan myös Haades halusi Persefonen itselleen ja kaappasi tämän mukaansa Manalaan. Demeter etsi tytärtään leppymättömästi ja kielsi kasveja kasvamasta, kunnes tyttö löytyisi. Lopulta maan muuttuessa autiomaaksi ylijumala Zeus määräsi Haadeen vapauttamaan Persefonen, mutta Haades ei suostunut ja Zeus teki sopimuksen Demeterin ja Haadeksen välillä. Tyttö sai olla 2/3 vuodesta äitinsä (Demeterin) luona ja 1/3 vuodesta tyttö oli manalassa Haadeksen luona. Kun Persefone lähtee äitinsä luota äiti itkee ja kieltää kasveja kasvamasta ja kun Persefone palaa koittaa kevät. ( Wikipedia )


Ensimmäisessä kuvassa halusin tuoda esiin Persefoneen ja Demeterin suhteen kuvaamalla heidän käsiä. Toisessa kuvassa halusin kuvata Persefoneen manalassa haaveilemassa takaisin maanpinnalle pääsyä. Kuvasin kuvat vanhassa rauniossa,joka löytyy kouluni lähettyviltä metsässä. Rauniossa on kaunis valo ja sen puitteet sopivat hyvin kuvien teemaan.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti